Slowfeeder

Opsætning af HAS Slowfeeder

Se Erik demonstrere, hvor simplet og let det er at opsætte HAS Slowfeeder og efterfølgende tage den i brug.

Tankerne bag HAS Slowfeeder

HAS Slowfeeder er designet for at forbedre din hests trivsel. Hør nogle af de tanker og ideér, der ligger bag HAS’ Slowfeeder.

Slowfeederen er det første produkt fra Horsing Around Systems. Fra de indlende råskitser udføres i juni, 2017, til de første slowfeedere står klar i færdig form, er der brugt rigtig mange kræfter og ressourcer på at udvikle et produkt, som vi selv kan stå inde for, og som vi ved, vil bidrage positivt til hesteejers – og ikke mindst hestenes – hverdag.

Ideen med slowfeederen er i bund og grund ret simpel. Det er et redskab, der reducerer hestens ædehastighed, så din hest danner mere spyt og bliver aktiveret og underholdt længere tid på folden. Spytdannelse er essentielt for hestens fordøjelse og sundhed. Som de fleste hesteejere ved, så begynder en hestene at lave ballade, når de keder sig.

Ligeledes vil det lukkede miljø beskytte mod snavs, vind og vejr. Hestene vil ikke have mulighed for, at træde foder ned i jorden og slowfeederen kan flyttes, hvis det omkringliggende areal bliver lidt for mudret.

Horsing Around Slowfeeder er et produkt, som er designet til at holde i mange år! Der er lagt stor vægt på sikkerhed og funktionalitet, med fokus på hestevelfærd. Det er et produkt i dansk design, der er fremstillet i Danmark. For os er det meget vigtigt at skabe produkter, som vi kan stå inde for. Vi går ikke på kompromis med funktionalitet og kvalitet!

Det er essentielt for HAS at fremme hestens naturlige spisevaner

Det er essentielt for HAS at fremme hestens naturlige spisevaner, herunder både at fremme hestens sundhed og velfærd. Hesten tygger 16-20 timer i døgnet, og de har ligesom os mennesker godt af at tygge deres mad godt igennem i små bider. Vi har endvidere fokus på at undgå spild.

HAS slowfeeder er bl.a. testet af Dalum Landbrugsskole, Natural Equine Care Denmark, Højgård Hestehospital, PAVO feeding excellence samt professionelle ryttere.

HAS slowfeeder er et kvalitetsprodukt, som er designet til at tilgodese hestenes naturlige spisevaner. Dette bidrager til hestens velfærd, trivsel og sundhed.

 • Undgå spild og kontroller hestens foderindtag
 • Reduceret ædehastighed forebygger tarmslyng og kolik
 • Slowfeederen sikrer foderet mod snavs, vind og vejr og er designet til at holde i mange år med stort fokus på hestevelfærd, sikkerhed og funktionalitet
 • HAS slowfeeder skærmer hestens næse mod støv og gener.
 • En HAS slowfeeder er designet til, at hestene står med hovedet nedad. Dette giver den mest naturlig spisestilling. En naturlig spisestilling kan afhjælpe ujævnt slid på hestens tænder, samt stimulerer spytproduktionen.
 • HAS slowfeeder giver en mere jævn indtagelse af grovfoder, så maden bliver tygget ordentligt igennem og blandet med spyt. Dette giver en bedre nedbrydelse af stivelsen i foderet og forebygger mavesår.
 • HAS slowfeeder stimulerer hestens lyst at drikke vand.
 • Det tager hestene mellem 1/3 til 2 gange så lang tid at spise deres ståfoder, alt efter høtypen.
 • En jævn foderindtagelse kan resultere i et mere jævnt blodsukker hos hesten. Dette forebygger en masse livstilssygdomme, som man ofte ser hos heste, såsom EMS.
 • HAS slowfeeder kan flyttes rundt på folden, hvilket giver en god fleksibilitet. Når et sted bliver for mudret, kan slowfeederen nemt flyttes til et andet sted.
 • Der er mulighed for at lave op til flere uafhængige foderstationer, hvilket stimulerer hesten til at bevæge sig.
 • HAS slowfeeder er fremstillet i robust PE plast med en sort tilsætningsfarve. Både plasten og farven er fødevaregodkendt til mennesker.
 • HAS slowfeeder er designet med sikkerhed i tankerne.
 • En HAS slowfeeder vil medføre mindre spild af grovfoder.
 • 95 L kapacitet i topkeglen (ca. 15-30 kg hø) og 100 L ballast vand i bundmodulet.